Priprava na zaposlitev & CV

Zaposlitveni razgovor

Zelo očitno je, da so se postopki izbiranja kandidatov za delovna mesta v zadnjih dveh desetletjih zelo spremenili. Službe ne iščemo več po časopisnih oglasih, ampak po spletu. Podjetjem niso pomembne le kompetence, znanje in izkušnje, ampak velikanski pomen pripisujejo osebnostnim lastnostim in življenjski energiji. (Vir: Svet kapitala)

V današnjem času je za delodajalce bolj, kot izobrazba, pomembna osebnost kandidata. Zanimajo jih njegove vrline, šibkosti, talenti, sposobnosti in izkušnje. Zanima jih, kako se odziva v stresnih situacijah, kaj ga motivira, kako razmišlja in kaj ga navdušuje.

Sodobnim metodam izbora kadrov ponavadi sledijo najboljša in najbolj uspešna podjetja. Ker takšnih ni veliko, je toliko bolj pomembno, da se odlično pripravite na zaposlitveni razgovor in na ta način izločite konkurenco.

Postopek priprave na zaposlitveni razgovor in oblikovanje CV-ja poteka po 4 korakih:

priprava na zaposlitev & cv

SPOZNAJ SAMEGA SEBE

Najprej je potrebno dodobra spoznati samega sebe in jasno določiti svoje vrline, talente, znanja in sposobnosti, ki jih lahko ponudiš na trgu dela.

KAJ ŽELIŠ DELATI?

Šele, ko spoznaš sebe, si lahko iskreno odgovoriš na vprašanje, kakšno delo te sploh veseli ter na katerem področju in v katerem podjetju si želiš delati.

ISKANJE PRILOŽNOSTI

Ta korak je namenjen temu, da poiščeš vse možne zaposlitvene priložnosti, ki te zanimajo in se nanje maksimalno pripraviš.

PRIPRAVA & CV

Zdaj, ko veš na katero delovno mesto se prijavljaš in kje si želiš delati, sledi trening zaposlitvenega razgovora ter oblikovanje cv-ja in spremnega pisma.

Pripravili vas bomo:

  • da boste znali predstaviti sebe in svoje delovne izkušnje tako, da boste za bodočega delodajalca nadvse zanimivi
  • da boste postali bolj samozavestni in suvereni
  • da boste znali izpostaviti dodano vrednost, ki jo lahko ponudite bodočemu delodajalcu oz. podjetju
  • da boste na zaposlitvenem razgovoru umirjeni, prepričani vase, pogumni in sproščeni
  • da boste premišljeno in suvereno odgovarjali na vprašanja osebe, ki bo vodila razgovor
  • da boste znali tudi sami postaviti ustrezna vprašanja bodočemu delodajalcu ter na ta način pokazati vašo zavzetost in željo po sodelovanju

Kaj pravijo naše stranke?

»V tem času je zelo težko najti dobro zaposlitev, toda kljub vsemu lahko na to, ali bom povabljena na razgovor za službo ali ne, vplivam z všečno prošnjo. Odločila sem se za svetovanje za pripravo na zaposlitveni razgovor in pomoč pri pisanju CV-ja. S svetovanjem se izjemno zadovoljna, predvsem pa so mi pomagali, da sem sama pri sebi ugotovila v čem sem najboljša. Iz sebe sem izbrskala najboljše kar lahko ponudim svojemu bodočemu delodajalce. Zadovoljna sem sama s seboj in s svojim CV-jem. Imam tudi že prve razgovore za službo.«

Rebeka, 28 let, Kranj

»Zapustila sem podjetje, kjer sem delala 5 let, ker nam že 4 mesece niso izplačali plače. Poleg tega je bil naš direktor katastrofa, saj nismo bili zaposleni nikoli dovolj dobri. Padla mi je motivacija in še huje, samozavest in zaupanje vase. Prijavila sem se na pripravo na zaposlitveni razgovor in ne samo, da sem povsem prenovila in izboljšala svoj CV, ...jaz se znova počutim, da sem sposobna. Samozavestno zrem v prihodnje karierne korake in upam, da kmalu najdem eno dobro službo, v kateri bom rada delala.«

Nataša, 33 let, Grosuplje

Želite, da tudi vam pomagamo?